Brunch i Globen
0

Nyttig lunch & brunch på Moderna Muséet

Sugen på en härlig lunchbuffé i Stockholm eller kanske en mysig helgbrunch? På Moderna Museet äter du en trevlig måltid med utsikt över Djurgården och Strandvägen genom restaurangens stora panoramafönster. Dessutom kan du förstås passa på att besöka museets aktuella utställningar.

Restaurangen på Moderna Museet lägger stor vikt vid hållbarhet och använder därför närodlade råvaror med ett känt ursprung. Råvarorna väljs dessutom efter säsong, så menyn anpassas till vad som finns att tillgå. Det här är ett tillvägagångssätt som blir allt mer populärt bland restauranger i framkant, eftersom många matgäster har den typen av krav när de ska äta. Och det gäller vid allt från finare middagar som ofta kostar lite extra och således kräver att man försöker låna pengar utan uc till en enklare vardagsmiddag på exempelvis närmaste pizzeria, som Stockholm också kryllar av.

Detsamma gäller för brunchen som serveras på lördagar och söndagar. Då dukar man upp såväl varma som kalla rätter, kött och vegetariskt, och gott om grönsaker. Därtill nybakade baguetter med vispat smör, och till efterrätt en mäktig chokladmoussetårta med grädde och bär alternativt en pudding med äpplen kokade i vanilj och kanel. Det är en stor hit för både stora stora och små, och för barnen finns dessutom riktigt goda pannkakor med grädde och topping till efterrätt. Inte konstigt att brunch-sugna människor, både boende i Stockholm och turister, vallfärdar till Moderna Museet!

Lunchbuffé hos Moderna Museet

På vardagar serveras lunchbuffé med dagens rätt samt ett stort utbud av sallad och måltidsdryck. Exempel på dagens rätt kan vara revbensspjäll med ugnsbakade rotfrukter, sejfilé med rostad potatis, dragonkyckling med dijonsås och matvete samt kalvhögrev med stompad potatis. Det finns alltid en veckans vegetariska, till exempel indisk lins- och blomkålscurry, samt något för barnen, exempelvis spagetti med köttfärssås. För den som vill ha något mindre än buffé så finns en meny med sallader, soppor, smörgåsar och bakade sötsaker. Restaurangen har fullständiga rättigheter, så varför inte unna dig ett gott glas vin till maten?

Om du inte nöjer dig med ett vanligt restaurangbesök, utan vill ha lokalen för dina egna festligheter, så ska det inte möta några hinder. I restaurangen får du plats med 315 sittande gäster som då också kan njuta av den spektakulära utsikten. Självklart lagas vi mat utefter dina önskemål, men inom restaurangens koncept och möjligheter.

Självklart ska du även passa på att titta på utställningarna. Vissa utställningar visas under perioder men du kan alltid se Moderna Museets samling. Här finns en av Europas mest kända samlingar av modern och samtida konst, inklusive Picasso, Matisse, Dorothea Tanning, Andy Warhol med flera. Det är konst från de senaste 120 åren, med såväl svensk som utländsk härkomst, målningar i akvarell och olja, fotografier, skulpturer, installationer och videos. Med audioguiden får du dessutom en lotsning genom hela utställningen.

Till restaurangen på Moderna Museet är du välkommen tisdag till söndag. Restaurangen är belägen på Skeppsholmen, och är tillgänglig för såväl fotgängare som cyklist, samt dig som reser kollektivt eller med egen bil. Det tar cirka 10 minuter att promenera från Kungsträdgården, och för dig som cyklar finns det cykelparkering utanför entrén. Buss 65 tar dig också ändra fram till Moderna Museet. Välkommen!